Prins Bernhardlaan 7
7221BA
STEENDEREN
tel. 0575-451547

Basteom heeft opnieuw 2 wedstrijden in 1 week moeten afwerken en ook deze keer heeft de ploeg van André Evers het maximale puntenaantal behaald.
Dit betekent dat de ploeg inmiddels al 8 wedstrijden ongeslagen is en dat die 8 wedstrijden maar liefst 18 punten hebben opgeleverd.
Als je de competitie zo begint sta je hoog in de ranglijst, maar omdat Basteom met name voor de winterstop in soortgelijke wedstrijden, die nu wel gewonnen worden, te veel punten heeft laten liggen, staat de ploeg nu op de 7e plaats op de ranglijst.
Wel stabiel in het linker rijtje, een klassering die vooraf ook de doelstelling was, maar waar nu achteraf gezien, wellicht meer in had gezeten.

Donderdag 19 mei speelde de ploeg de inhaalwedstrijd thuis tegen Elsweide uit Arnhem en deze wedstrijd eindigde in een moeizame 2-1 overwinning door doelpunten van Luuk Willemsen (1-1) en Noud Rutjes (2-1, uit een vrije trap vlak voor tijd).
Balsponsor deze wedstrijd was speler Stijn Heitkönig, die met zijn bedrijf NH Technische Dienstverlening de wedstrijdbal beschikbaar stelde.

Zondag 22 mei speelde Basteom opnieuw thuis, nu tegen Sprinkhanen uit Nieuw-Dijk en ook nu eindigde de wedstrijd in een 2-1 overwinning voor Basteom.
Op deze Supersunday-middag was het goed toeven op het Basteom-complex.
De ploegen die al gespeeld hadden waren volop aanwezig om Basteom op allerlei manieren, maar vooral muzikaal, te ondersteunen en dat schiep een prachtige sfeer op sportpark Het Hooge Wessel.
Balsponsor was deze keer Straetus Incassobureau Achterhoek.
Ook deze keer ging het moeizaam, Basteom speelde een sterke 1e helft, kreeg veel kansen maar bij rust stond het slechts 1-0 door een doelpunt van Stijn Heitkönig, dik verdiend.

Toen kort na rust de 1-1 zomaar uit de lucht kwam vallen, na een klutssituatie voor het Basteom-doel, had de ploeg moeite om nogmaals de accu weer op te laden en gas te geven.
De vele wedstrijden die de laatste weken zijn gespeeld gingen toch hun tol spelen en de wedstrijd leek daardoor in 1-1 te eindigen.
Maar toch niet, net als tegen Elsweide kreeg Basteom kort voor tijd een vrije trap toegewezen.
De bal lag op zeker 35 meter van het Sprinkhanen-doel, Noud Rutjes plaatste zich achter de bal en liet met een streep van een schot in de bovenhoek, de Sprinkhanen-keeper volkomen kansloos, 2-1 ook de eindstand. Het absolute hoogtepunt van deze wedstrijd.

Na afloop werden Basteom-spelers Danny van Wilsem en Ruud Hartjes nog gehuldigd, omdat ze beiden in de laatste weken hun 100e wedstrijd voor Basteom 1 hadden gespeeld.

Volgende wedstrijd:
A.s. zondag 29 mei staat op het programma de wedstrijd Westervoort – Basteom, aanvang 14.00 uur op het sportpark in Westervoort.
Westervoort is koploper en kampioenskandidaat:
“Kan Basteom nog een rol spelen in de beslissing om het kampioenschap, dat gaat tussen Westervoort en Jonge Kracht?”

Beste supporters, kom ook dan weer de ploeg van trainer André Evers aanmoedigen.