6941DM
DIDAM
tel. 0316-225315

Kermiswedstrijd levert geen winnaar op, 1-1

Basteom heeft na de enigszins teleurstellende nederlaag vorige week tegen Doesburg, in de uitwedstrijd tegen Loil het eerste competitiepunt behaald.
De wedstrijd, die i.v.m. de Baakse kermis al op zaterdagavond werd gespeeld, eindigde in een gelijkspel, 1-1.

De Basteom-selectie wordt nog steeds gekenmerkt door een flink aantal blessures, waardoor de keuze voor trainer André Evers beperkt was en de opstelling daarom geen verrassingen opleverde.

De 1e helft ging het gelijk op en kansen waren zeldzaam.
Toch wist Loil in de 20e minuut de score te openen, na onnodig balverlies door Basteom kon de bal worden voorgegeven, waarna deze werd binnen getikt, 1-0.
Op slag van rust kwam Basteom op gelijke hoogte, toen Kaan Pak bij balbezit op de achterlijn omver werd gelopen en de scheidsrechter daar een strafschop in zag.
Noud Rutjes wist vervolgens wel raad met dit buitenkansje, 1-1.

De 2e helft toonde aanvankelijk eenzelfde spelbeeld als de 1e, maar na enkele wissels en omzettingen na een uur spelen, werd Basteom steeds sterker.
Ondanks een groot veldoverwicht, wist de ploeg echter geen grote kansen te creëren en nadat de scheidsrechter over en weer nog een flink aantal gele kaarten uitdeelde, stond na 90 minuten een gelijke eindstand op het scorebord, 1-1.

En daar moesten beide ploegen het mee doen.

Volgende wedstrijd:
De volgende wedstrijd is een thuiswedstrijd:
Basteom - Westervoort, zondag 10 oktober a.s., aanvang 14.00 uur op sportpark Het Hooge Wessel in Steenderen
Beste Basteom-supporters, kom de ploeg weer aanmoedigen tegen een sterke tegenstander.
Vorig seizoen eindigde de uitwedstrijd in Westervoort in een dikke 7-1 nederlaag, er valt dus nog wat te verbeteren.
Zorg dat je er bij bent, het wordt vast weer gezellig.