STEENDEREN
tel. 0575-451547

Angerlo V. slachtoffer van dadendrang, 6-3 overwinning

Basteom heeft de stijgende lijn, die de ploeg al het gehele seizoen heeft laten zien, ook doorgetrokken in de laatste competitiewedstrijd van dit seizoen.
De thuiswedstrijd tegen Angerlo Vooruit, dat volgende week start met deelname aan de nacompetitie, werd met liefst 6-3 gewonnen.
Met name in de 2e helft liet de ploeg van trainer André Evers prachtig combinatievoetbal zien, met een hoog baltempo en precisie.

De 1e helft ging redelijk gelijk op met kansjes over en weer, waarbij Angerlo in eerste instantie op voorsprong kwam, maar na de gelijkmaker van Kaan Pak namens de thuisploeg, stond het bij rust 1-1.

De 2e helft werd het van beide kanten een open wedstrijd, omdat beide ploegen vol op de winst gingen spelen.
Voor de toeschouwers leverde dit een heerlijk schouwspel op, met kansen over en weer, waarbij veruit de meesten voor Basteom waren en dat vertaalde zich in de grote overwinningscijfers.

Het scoreverloop droeg ook bij aan het goede gevoel dat bij Basteom (spelers en toeschouwers) achterbleef.
Allereerst werd het 2-1 (Noud Rutjes), vervolgens ging het in hoog tempo, 2-2, 3-2 (Huub Rutjes), 3-3, 4-3 (Huub Rutjes), 5-3 (Luuk Haggeman), 6-3 (Ries Heitkönig).

Balsponsor deze wedstrijd was “Atelier Rudof Hartjes” van eigenaar en Basteom-speler Ruud Hartjes.

Met deze uitslag kwam Basteom op 41 punten uit 26 wedstrijden en eindigde daarmee op de 7e plek van de ranglijst (linker rijtje), met een doelsaldo van + 22!!
Dat de ploeg steeds beter ging voetballen is ook duidelijk terug te zien als je de 3 periodes achter elkaar zet:
- 1e periode: 8 wedstrijden, 7 punten
- 2e periode: 9 wedstrijden, 16 punten
- 3e periode: 9 wedstrijden, 18 punten

Een resultaat waar voorafgaande op de competitie ook was ingezet, maar je moet het ook maar waar maken en dat is duidelijk gelukt, trainers, begeleiders en spelers, proficiat daarmee!