STEENDEREN
tel. 0575-451547

Rechtstreekse handhaving blijft mogelijk na 1-0 winst

Basteom heeft na een lange serie nederlagen na de winterstop, in de laatste 2 duels de volle buit van 6 punten behaald en de mogelijkheid om zich direct, zonder nacompetitie, veilig te spelen blijft daardoor mogelijk.

Na de uitoverwinning 2 weken geleden tegen Ulftse Boys, werd nu thuis met 1-0 gewonnen van KSV en die overwinning was ook broodnodig.
Het belang van de wedstrijd was voor beide ploegen groot en dat was aan het spel dan ook goed te zien.
Het was zeker niet hoogstaand, maar de inzet aan beide kanten was groot, met daarbij een compliment voor de sportiviteit van beide ploegen, wat mede werd ondersteund door de uitstekend fluitende scheidsrechter Eijgelsheim uit Doetinchem.

De 1e heft was Basteom iets meer op de helft van KSV, dan andersom, maar veel kansen leverde dit niet op.
Toch viel na 35 minuten de enige treffer van de wedstrijd en die kwam weliswaar uit de lucht vallen, maar was ook bijzonder fraai.
Huub Rutjes kwam in de hoek van het strafschopgebied enigszins gelukkig in balbezit en schoot vervolgens meedogenloos en onhoudbaar raak met een strak schot in de verre hoek, 1-0 ook de ruststand.

Na rust een ander spelbeeld, KSV moest aanvallen en deed dat ook, creëerde weinig, maar het bleef spannend, omdat een bal zomaar “verkeerd” kan vallen en dan is een 1-0 voorsprong ook heel kwetsbaar.
KSV nam naarmate de 2e helft vorderde steeds meer risico, waardoor Basteom meer ruimte kreeg om te counteren, deed dat ook, maar vergat daarbij te scoren, waardoor het tot het einde spannend bleef.
Uiteindelijk bleef het toch 1-0 voor de thuisploeg en die 3 punten zijn mooi meegenomen.

Volgende wedstrijd:
Nog 2 wedstrijden te gaan, volgende week 14 mei a.s. is het “SuperSunday, waarbij om 14.00 uur wordt afgetrapt bij de wedstrijd Keyenburgse Boys – Basteom en een week later, op 21 mei, speelt Basteom om 14.00 uur thuis tegen kampioenskandidaat Reunie uit Borculo
Beste supporters, kom ook dan weer de ploeg van André Evers aanmoedigen, rechtstreeks handhaving in de 4eklasse zou prachtig zijn.