Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Stel je eens voor

Stel je eens voor

In de zesde uitgave van de SV Basteom Seizoengids presenteert onze mooie voetbalvereniging zich wederom aan alle inwoners van Baak, Bronkhorst, Olburgen/Rha, Steenderen en Toldijk.

Deze seizoengids wordt ook wel de Basteom-glossy genoemd. Komt het doordat de gids schittert in de weerkaatsing van het licht? Of komt het doordat onze leden en vrijwilligers elk seizoen schitteren in deze gids? Of komt het simpelweg door de schitterende vormgeving?

Er straalt van het woord ‘glossy’ ook iets van trots uit. Die trots past ons wel. Je mag best trots zijn, maar liever ook weer niet teveel want dat zou kunnen duiden op arrogantie. Toch zijn we bij SV Basteom nog steeds een beetje veel trots op onze eigenhandig - met hulp en ondersteuning van lokale partijen - opgebouwde unieke voetbalaccommodatie. Met alleen trots ben je er niet, dus ‘basteommen’ we door!  Dat doen we samen met onze leden, vrijwilligers, sponsoren, donateurs, de vrienden van SV Basteom en alle andere belangstellenden. Om met elkaar veel sportief voetbalplezier te kunnen beleven, want daar gaat het immers om!

Stel je eens voor, je meldt je aan bij een voetbalvereniging, je weet niet in welk team je komt en wie je trainer is. Er ontbreken ballen, er is geen wedstrijdkleding, de scheidsrechter of tegenstander is er niet. Het lijkt allemaal zo vanzelfsprekend, maar daar hebben wij ook bij SV Basteom veel vrijwilligers voor nodig om dat allemaal te organiseren. SV Basteom heeft zich ontwikkeld tot een voetbalvereniging waar iedereen zijn steentje bijdraagt. Nogmaals, het lijkt allemaal vanzelfsprekend dat er mensen zijn die hun vrije tijd inleveren om de leden een fijne tijd te bezorgen. Maar zonder die vrijwilligers houden sportverenigingen op te bestaan, zij maken de club. Het doet ons daarom goed om vast te stellen dat er aan het begin van dit seizoen - na onze oproep aan de spelende leden en aan de ouders van de jeugdleden - gelukkig weer een heleboel mensen zijn gaan meedoen bij SV Basteom.

Stel je eens voor, als je in het weekend vroeg een thuis- of een uitwedstrijd hebt, dan is er iemand nog eerder dan jij op de club om ervoor te zorgen dat het ballenhok open is, zodat jij een warming-up kunt doen mét bal. Als je dan aankomt en het schoon gewassen Basteom-wedstrijdtenue aantrekt in een schone kleedkamer op een schoon sportpark en kunt gaan voetballen op een strak gemaaid grasveld waarbij de lijnen gekalkt zijn, dan kan dat omdat er mensen zijn die daarvoor gezorgd hebben. Ze verdienen een schouderklopje voor wat ze doordeweeks allemaal voor de vereniging gedaan hebben.

Stel je eens voor, na afloop van een training of wedstrijd iets eten of drinken in de kantine. Dat kan dankzij de mensen die ervoor zorgen dat er voldoende voorraad is en omdat er mensen bereid zijn hun vrije ochtend, middag of avond op te geven om een ieder van een drankje en een hapje te voorzien.

Op het gevaar af dat ik een heleboel andere vrijwilligers vergeet te benoemen, wil ik hiermee aangeven dat al onze vrijwilligers uiterst waardevol en dus onbetaalbaar zijn. We kunnen onze vrijwilligers dan ook niet vaak genoeg bedanken.

Namens het bestuur en commissies van SV Basteom wens ik u heel veel leesplezier, hele fijne feestdagen en een voorspoedig 2019!

Met vriendelijke groet,
Fred Monshouwer, voorzitter.


Blog voorzitter | 15  december 2018  | voorwoord SV Basteom Seizoengids

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!