Maar er heerst ook verdriet.

Basteom heeft een goede week achter de rug, want uit 2 thuiswedstrijden werden maar liefst 6 punten gehaald.
Daarnaast werd de vereniging opgeschrikt door het onverwachte overlijden van voormalig bestuurslid en lid van de ontvangstcommissie Mia Wolbrink, dit nog in de tijd van vóór de fusie, bij SV Steenderen.

Donderdag 24 maart werd de inhaalwedstrijd tegen koploper Jonge Kracht uit Huissen gespeeld, de ploeg die de laatste 2 ½ jaar slechts 1 keer een competitiewedstrijd had verloren.
Nou, na 24 maart zijn dit er 2 want Basteom wist een enorme stunt uit te halen door deze wedstrijd met 3-2 te winnen, een prestatie van jewelste, waar veel toeschouwers op deze doordeweekse avond getuige van waren.
Doelpuntenmakers voor Basteom waren deze wedstrijd Sem Klein Reesink (2x) en Ries Heitkönig.
Hoofdtrainer André Evers kon door corona de wedstrijd niet bijwonen, maar assistent-trainer George van Aalst pakte dit prima op en loodste de ploeg naar de overwinning.

Vervolgens was er op zondag 27 maart de thuiswedstrijd tegen RVW uit Renkum, een ploeg uit de onderste regionen maar wel de ploeg waarvan Basteom in de uitwedstrijd met 3-2 had verloren.
Dus was er nog iets goed te maken en dat ging vrij gemakkelijk.

Voorafgaande aan de wedstrijd werd 1 minuut stilte in acht genomen in verband met het overlijden van Mia Wolbrink.

De wedstrijdbal werd deze keer aangeboden door “Streek Makelaars” en de presentatie hiervan werd wederom gedaan via de prachtige “Champions-league-balsponsorzuil”.

De wedstrijd was in feite bij de rust al gespeeld, Basteom moest door blessures en schorsingen wel wat aanpassingen doen aan de opstelling, maar dat maakte voor het resultaat niet veel uit.
Daarnaast zat hoofdtrainer André Evers weer op de bank.
Bij rust had Basteom al een comfortabele voorsprong opgebouwd van 4-0 door doelpunten van Kaan Pak en Huub Rutjes (3x)

Na rust ebde de wedstrijd gezapig door, Basteom hoefde niet meer zo nodig en RVW kon niet veel meer.
Toch werd het in de laatste minuut nog 4-1 door wat slap verdedigen, jammer toch.

Volgende wedstrijd:
Volgende week zondag 3 april staat op het programma de wedstrijd GSV ’38 - Basteom, om 14.00 uur op sportpark in Giesbeek.
Kom ook dan weer de ploeg uit Baak, Steenderen en Omgeving aanmoedigen.