Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Blog voorzitter (15 augustus 2018) : 3x nieuw

Blog voorzitter (15 augustus 2018) : 3x nieuw

Na een snikhete zomer waar de mussen van de Basteom daken vielen en mensen thuis verkoeling zochten beginnen we het NIEUWE voetbalseizoen met NIEUWE energie en een NIEUWE site.

Het nieuwe voetbalseizoen 2018/2019 is alweer het zesde seizoen van SV Basteom. In de kranten wordt nog steeds gesproken over fusieclub SV Basteom en zo is het ook. Ik vind het fijn om in gesprekken te duiden op wie we als club zijn en hoe we voortgekomen zijn uit vv Baakse Boys en SV Steenderen. We zijn als één van de grootste voetbalverenigingen van de gemeente Bronckhorst nog steeds een dorpsclub die zichzelf opnieuw gevormd heeft, meebeweegt met de nieuwe tijd, en waarbij vanuit die identiteit van dorpsclub en -dat zeg ik natuurlijk bevooroordeeld- op de mooiste voetbalaccommodatie van de Achterhoek iedereen ervoor gaat om voetbalplezier met elkaar te beleven. Speciale dank aan de buitenploeg voor het vele werk dat ze in de afgelopen maanden van extreme droogte hebben gehad aan het besproeien van de voetbalvelden, waardoor die velden vanaf de start van het nieuwe seizoen goed bespeelbaar zijn. Een voetbalclub kan immers niet zonder voetbal en veld!

Ons eerste elftal, Basteom 1, staat aan de aftrap van het nieuwe voetbalseizoen in de 5e klasse F waar ze de strijd aangaan met meer Achterhoekse clubs dan vorig jaar, kortom dat belooft op de zondag een sportief gebeuren te worden met spanning en gezelligheid langs de lijn. Met de beschikbare kwaliteiten van onze spelers hoeven we helemaal niet onder te doen voor de andere clubs en kunnen we het beste aansluiten bij de strijdkreet van De Graafschap: D'ran!

Ik ben ook heel benieuwd of Basteom Dames in het nieuwe seizoen weer kan meedoen om het kampioenschap. Veelbelovend is ook de ontwikkeling bij het jeugdvoetbal. Binnen onze club zijn wij op initiatief van en in samenwerking met de nieuwe projectgroep voetbal als bestuur, jeugd- en seniorencommissie met elkaar in overleg over de voetbaltoekomst. Vorig jaar na de feestelijke opening van de vernieuwde accommodatie heb ik aangegeven dat we in fase Basteom 2.0 gaan komen, waarbij de aandacht meer naar de kernactiviteit voetbal opschuift. Dat was natuurlijk al zo, maar we hebben na het succesvolle fusietraject met elkaar onze handen vol gehad aan de aanleg van de velden en de vernieuwbouw van de accommodatie. In het nieuwe seizoen gaan we ons nog meer bezighouden met voetbal, hoe mooi is dat, daar gaat het om en het zorgt voor nieuwe energie! Blijven aansluiten bij kernwaarden van de club is en blijft voor ons de bestuurlijke toets. 

Die kernwaarden staan ook als eerste genoemd onder Clubinfo op onze nieuwe site. Met Basteom Media hebben we een aanloop genomen om vanaf het nieuwe voetbalseizoen 2018/2019 te werken met één zogenaamd CMS systeem waarmee we de nieuwe Basteom site, de Basteom App en Basteom TV (kantine) kunnen aansturen. Alhoewel de oude site een schitterende vormgeving had, kraakte die oude site na vijf jaar qua koppeling met de KNVB voetbalgegevens en qua beveiliging en styling en vaak moesten we de nieuwsberichten ook dubbel invoeren. Dat hoeft gelukkig nu niet meer. Ik hoop dat iedereen snel gewend is aan de nieuwe look-and-feel van de nieuwe site. De site wordt de komende tijd verder gevuld en aangepast. Neem gerust even contact op met media@svbasteom.nl als je tips of aanvullingen hebt.

Nieuw is ook dat we in het kader van de gewijzigde privacywetgeving aan alle leden en vrijwilligers toestemming vragen voor gegevensbewerkingen, zoals gebruik van foto's, toezending van de e-mail nieuwsbrief en gebruik van noodzakelijke informatie voor activiteiten. Voor het secretariaat van SV Basteom is dat een megaklus. Voor nieuwe leden is deze toestemming opgenomen op het nieuwe inschrijfformulier, aan bestaande leden en alle vrijwilligers vragen we toestemming zodat we als club kunnen blijven functioneren en informeren zoals we altijd al deden. Bij deze administratieve gelegenheid vragen wij tevens aandacht voor het vrijwilligerswerk bij SV Basteom. Wij kunnen niet zonder vrijwilligers, het is de uitdaging anno 2018 om in deze drukke tijden met elkaar de club te blijven maken, dus doe mee en blijf meedoen, het levert je betrokkenheid en veel gezelligheid op, al zeg ik het zelf ;-)

Last but not least: ook komend seizoen zijn we heel dankbaar voor de blijvende steun van onze sponsoren en de inzet van onze vrijwilligers, die het mede mogelijk maken dat het "Lekker voetballen bij Basteom" is. Tot gauw!

Fred Monshouwer

NB. Wie heeft er zin om binnenkort mee te doen voor de penalty-bokaal met het bestuur?

Blog voorzitter | 15 augustus 2018

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!